Celozrnné tagliatelle s cuketou a houbami shitake
Recept plný čerstvých chutí z farmářského trhu
Na 1 porci
120g čerstvé celozrnné pasty (tagliatelle)
1 malá cuketa
2 hrsti shitake
4 cherry rajčata
40 ml domácího kuřecího vývaru
Malou hrst strouhaného parmazánu
Olivový olej
sůl
Postup
Shitake nakrájejte na silnější nudličky a opečte na středním plameni na olivovém oleji dozlatova. Dejte stranou.
Cuketu oloupejte (pokud není bio) a strouhejte podélně škrabkou na tenké úzké plátky, až se dostanete na střed s jádry (ten nepoužíváme). Rajčata rozpulte a vyřízněte tvrdý střed.
Nastrouhejte parmazán.
Zatímco vaříte v osolené vodě těstoviny, krátce orestujte ve woku cuketu. Přidejte orestované shitake, podlijte horkým vývarem, vložte rajčata a nechte vývar trochu odpařit. Přidejte uvařené těstoviny, parmazán a promíchejte. Pokud by bylo moc tekutiny, nechte ještě chvilku prohřívat, dokud se neodpaří.