Fenykl pečený s rajčaty jako příloha
Fenykl má spoustu benefitů: vysoký obsah vlákniny, z minerálů především draslík, železo a hořčík, dále vitamíny A, C a B6.
Tepelnou přípravou se zmírní jeho silná aroma, proto se ho nebojte, v kombinaci s rajčaty je to výborná příloha, zejména k rybě. Můžete také podávat s čerstvými těstovinami a sýrem.
Na 2 porce budete potřebovat
1 fenykl
6 větších rajčat
2 stroužky česneku
Olivový olej
Sůl, pepř
Postup
Z fenyklu odstraňte stonky a špičku, omyjte ho, případně oškrabte škrabkou a nakrájejte na tenké měsíčky. Ty orestujte na středním plameni na pánvi na olivovém oleji asi 3 minuty z každé strany. Přidejte česnek pokrájený na drobno a restujte, dokud se neuvolní aroma, necelou minutu. Přesuňte do zapékací misky.
Rajčata zbavte tvrdého středu a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte s orestovaným fenyklem a česnekem, přidejte sůl a pepř a pečte v troubě při 190 stupních 35 - 40 minut.