Květáková "paella"
Zkuste vyměnit rýži za květák. V téhle podobě ho budete milovat.
Na 2 porce
1/2 květáku
2 pevné červené papriky
2 hrsti mražených zelených fazolek
2 větší rajčata
1 velký stroužek česneku
1 lžíce mleté červené papriky
1 lžíce šafránu (pokud máte pravý šafrán, asi s ním budete šetřit, tak dejte míň)
1 - 2 citrony
200 ml kokosového mléka
200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
chilli papričku podle chuti
sůl, pepř
olivový olej
Postup
Květák rozdělte na menší růžičky a v robotu s noži rozmixujte na malá "zrnka". Stačí párkrát zapulzovat, abyste místo !rýže" neměli kaši.
Na zahřátý olivový olej vložte fazolky a restujte. Nakrájejte na proužky papriky, rajče na kostičky a přidejte k fazolkám. Vložte drcený stroužek česneku, mletou papriku a šafrán a ještě chvilku restujte, asi minutu, jen aby paprika zavoněla. Vlijte kokosové mléko, vývar, šťávu z jednoho citronu, vsypte květák, přidejte sůl, pepř, chilli podle chuti, promíchejte a vařte na mírném plameni, dokud se tekutina neodpaří. "Rýže" nemá být úplně suchá, ale ani plavat v tekutině. Když je tekutina zredukovaná, dochuťte ještě případně solí a citronovou šťávou podle chuti.