Květáková "paella"

16.09.2021

Zkuste vyměnit rýži za květák. V téhle podobě ho budete milovat.

Na 2 porce

1/2 květáku

2 pevné červené papriky

2 hrsti mražených zelených fazolek

2 větší rajčata

1 velký stroužek česneku

1 lžíce mleté červené papriky

1 lžíce šafránu (pokud máte pravý šafrán, asi s ním budete šetřit, tak dejte míň)

1 - 2 citrony

200 ml kokosového mléka

200 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

chilli papričku podle chuti

sůl, pepř

olivový olej


Postup

Květák rozdělte na menší růžičky a v robotu s noži rozmixujte na malá "zrnka". Stačí párkrát zapulzovat, abyste místo !rýže" neměli kaši.

Na zahřátý olivový olej vložte fazolky a restujte. Nakrájejte na proužky papriky, rajče na kostičky a přidejte k fazolkám. Vložte drcený stroužek česneku, mletou papriku a šafrán a ještě chvilku restujte, asi minutu, jen aby paprika zavoněla. Vlijte kokosové mléko, vývar, šťávu z jednoho citronu, vsypte květák, přidejte sůl, pepř, chilli podle chuti, promíchejte a vařte na mírném plameni, dokud se tekutina neodpaří. "Rýže" nemá být úplně suchá, ale ani plavat v tekutině. Když je tekutina zredukovaná, dochuťte ještě případně solí a citronovou šťávou podle chuti.