Květákovo-batátový krém
11.11.2020
Květák. Bohatý na vlákninu, chudý na sacharidy. Obsahuje vitamíny skupiny B, E a K a velké množství vitamínu C. Z minerálů draslík, vápník, hořčík, železo.
Na 2 porce budete potřebovat
½ květáku
½ většího batátu
1 cibule
Olivový olej
Chilli
1 lžička kurkumy
250 ml zeleninového vývaru
250 ml vody
80 ml kokosového mléka
Citronová šťáva
Postup
Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zesklovatět na olivovém oleji, přidejte chilli podle chuti a kurkumu a krátce zarestujte. Vložte květák a batát, oboje nakrájené na menší kousky. Restujte asi 5 minut, zalijte vývarem a vodou a přikryté vařte na mírném plameni do změknutí. Rozmixujte, přilijte kokosové mléko, přidejte pepř, sůl a citronovou šťávu podle chuti.