Medvědí česnek jako příloha
Medvědí česnek roste začátkem jara a jeho sezóna trvá zhruba 3 měsíce. Natrháte ho v lese u potoka nebo koupíte na trhu. Obsahuje hodně vitaminu C, takže posiluje imunitu. Působí proti virům, bakteriím, plísním a parazitům. Je to taková superpotravina.
A když ho použijete jako přílohu, věřím, že vám bude chutnat víc než špenát! Možná vás překvapí jeho nasládlá chuť. Je to prostě lahůdka.
Listy omyjte, osušte a orestujte 2 - 3 minuty při nižší teplotě na olivovém oleji na pánvi. Před podáváním přidejte trochu soli a citronové šťávy. Té dejte podle chuti, jak máte rádi. A to je celé.
Listy je lepší pokrájet, protože pak se z něj uvolní všechny prospěšné látky, já jsem chtěla, aby na fotce bylo vidět, že je to medvědí česnek, proto je vcelku. :)