Pečený fenykl
Fenykl, drcená rajčata a parmazán = jednoduché zimní jídlo
Na 2 porce budete potřebovat
2 velké bulvy fenyklu
Plechovka drcených bio rajčat
1 cibule
3 velké stroužky česneku
30 g parmazánu
olivový olej
sušené oregano, sůl, pepř
Postup
Fenykl nakrájejte na cca 0,5 cm plátky, pokapejte olivovým olejem, vetřete ho do fenyklu, vyskládejte do zapékací mísy a pečete při 200 st, dokud nezačne zlátnout, tak má nejlepší chuť.
Mezitím nakrájejte cibuli na kostičky a česnek na tenčí plátky. V kastrolu nechte na olivovém oleji zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek a opékejte asi 2 minuty. Přidejte malou hrst oregana, promíchejte, nechte provonět, zalijte drcenými rajčaty, přidejte sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Když má fenykl tu správnou barvu, přelijte ho rajčaty, posypte strouhaným parmazánem, zapněte horní ohřev a nechte zapéct 5 minut.