Portobello plněné salsicciou
Žampiony plním na více způsobů, ale ten se salsicciou vyhrává
Na 2 porce budete potřebovat
2 portobella
100 g salsiccii
1 jarní cibulku
30 ml suchého bílého vína
Pár jehliček rozmarýnu
Olivový olej
4 lžíce parmazánu
30g goudy
Postup
Omyjte a osušte hlavičky žampionů.
Nohy nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na tenká kolečka. Společně restujte na olivovém oleji na mírném plameni cca 5 minut. Přidejte najemno nasekaný rozmarýn. Salsicciu rozřízněte a vyndejte ze střívka. Přidejte na pánev a prudce zarestujte. Plamen ztlumte, podlijte vínem a zvolna duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Trochu jí pod masem nechte, aby nebylo vysušené, má zůstat šťavnaté. Přimíchejte nastrouhaný parmazán a směsí naplňte kloboučky žampionů. Navrch posypte stouhanou goudou. Zapékejte v troubě při 180 st. cca 20 minut, záleží na velikosti žampionů. Že jsou hotové, poznáte tak, že při okrajích kloboučků se vytvoří šťáva, kterou žampiony pustily.