Zeleninové curry
2 porce
½ květáku
1 mrkev
2 středně velké brambory
1 střední cibule
1 cm zázvoru
1 stroužek česneku
2 rajčata
1 lžíce zelené curry pasty
140 ml kokosového mléka
Citronová šťáva
Sůl, lžička kurkumy
Koriandr
Postup
Květák rozeberte na růžičky, promíchejte s olivovým olejem, solí a kurkumou a dejte na plech do trouby vyhřáté na 190 stupňů na 20 - 30 minut.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky, česnek nadrobno, oloupané brambory na kostičky, mrkev na kolečka. V kastrolu nechte zesklovatět cibuli, vložte brambory a restujte asi 5 minut.
Mezitím nakrájejte rajčata zbavená středů na malé kostičky.
K orestovaným bramborům přidejte česnek nakrájený na drobno, curry pastu a nastrouhaný zázvor. Zarestujte asi minutu. Přidejte rajčata, osolte a duste 10 minut. Pak přidejte mražené zelené fazolky a vařte dalších 10 minut.
Vlijte kokosové mléko, znovu zahřejte a dochuťte citronovou šťávou podle chuti. Na talíři posypte čerstvým koriandrem.