Recepty 


Moje oblíbené recepty

Recepty, které zde uvádím, nejsou návodem k sestavení výživového plánu. Jsou to jídla, které jsme si doma oblíbili, založené na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě. Budu ráda, když pro vás budou inspirací zejména pro zařazování zeleniny na jídelníček. 
Přeji vám radost z vaření a dobrou chuť! 


Znáte čekankový sirup? Jestli ne, tak ho vyzkoušejte. Výborně chutná, je krásně sladký a přitom obsahuje minimum sacharidů. Ale kupujte 100 % sirup natur a pamatujte, že nic se nemá přehánět, platí i tady a tak pouze jednou za čas.

Další překvapivě výborný salát! A navíc z brokolice, která nám výborně prospívá. Obsahuje vitamín C, beta-karoten, draslík. Dále obsahuje látky, které působí protizánětlivě a detoxikačně. A je dobrá na trávení.

Červená řepa je opravdu velmi zdravá a měli bychom ji zařazovat na jídelníček pravidelně. Je bohatá na vlákninu, vitaminy A, B a C. Dále železo, vápník, jód, draslík, hořčík a kyselinu listovou. Ta spolu s železem přispívá k tvorbě červených krvinek, takže pokud jste na tom jako já, že jíte málo maso, jezte červenou řepu. A co vás ještě bude...

Říkala jsem si, že už by to sem chtělo nějaké maso a přijela návštěva, takže bylo rozhodnuto. A rovnou hovězí, které já jím opravdu jen s návštěvou:) Na tuhle francouzskou klasiku je od dob filmu Julie a Julia recept snad všude a je dokonalý, takže si ho můžete najít i jinde. I já ho vařím podle původního receptu. Téměř.