Jáhlová kaše
Pokud nejste na redukční nízkosacharidové stravě, zařaďte do jídelníčku jáhly. Jsou bez lepku, obsahují vlákninu, jsou zásadité a samy o sobě zahřívají, v kombinaci se skořicí máte tedy krásné zimní jídlo.
Pokud nejste na redukční nízkosacharidové stravě, zařaďte do jídelníčku jáhly. Jsou bez lepku, obsahují vlákninu, jsou zásadité a samy o sobě zahřívají, v kombinaci se skořicí máte tedy krásné zimní jídlo.
Tyhle papriky rozhodně nejsou bio :) Ale dostala jsem je a tak jsem je naplnila. Plněná zelenina je pro mě vůbec dobrým tipem na zimní večeře, zkuste naplnit třeba kedlubny nebo i cibule, ale tam bych volila spíš mleté maso.
Květák. Bohatý na vlákninu, chudý na sacharidy. Obsahuje vitamíny skupiny B, E a K a velké množství vitamínu C. Z minerálů draslík, vápník, hořčík, železo.
Čočka beluga je zdrojem bílkoviny, vlákniny, vitaminu B a minerálních látek jako např. železo, hořčík, vápník. Její velkou výhodou je, že ji nemusíte předem namáčet. V kombinaci se sýrem halloumi výborně chutná, jde ale o další bílkovinu, doporučuji proto ubrat množství a jídlo doplnit o čerstvý listový salát. Ideálně sýr vypustit úplně. :)
Využívám ještě posledních pár rajčat ze skleníku na tenhle recept. Jako přílohu můžete uvařit přírodní rýži nebo divokou rýži a smíchat ji s nakrájeným rajčetem v zapékací misce.
Fenykl má spoustu benefitů: vysoký obsah vlákniny, z minerálů především draslík, železo a hořčík, dále vitamíny A, C a B6.