Recepty 


Moje oblíbené recepty

Recepty, které zde uvádím, nejsou návodem k sestavení výživového plánu. Jsou to jídla, které jsme si doma oblíbili, založené na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě. Budu ráda, když pro vás budou inspirací zejména pro zařazování zeleniny na jídelníček. 
Přeji vám radost z vaření a dobrou chuť! 


Pokud nejste na redukční nízkosacharidové stravě, zařaďte do jídelníčku jáhly. Jsou bez lepku, obsahují vlákninu, jsou zásadité a samy o sobě zahřívají, v kombinaci se skořicí máte tedy krásné zimní jídlo.

Tyhle papriky rozhodně nejsou bio :) Ale dostala jsem je a tak jsem je naplnila. Plněná zelenina je pro mě vůbec dobrým tipem na zimní večeře, zkuste naplnit třeba kedlubny nebo i cibule, ale tam bych volila spíš mleté maso.

Květák. Bohatý na vlákninu, chudý na sacharidy. Obsahuje vitamíny skupiny B, E a K a velké množství vitamínu C. Z minerálů draslík, vápník, hořčík, železo.

Čočka beluga je zdrojem bílkoviny, vlákniny, vitaminu B a minerálních látek jako např. železo, hořčík, vápník. Její velkou výhodou je, že ji nemusíte předem namáčet. V kombinaci se sýrem halloumi výborně chutná, jde ale o další bílkovinu, doporučuji proto ubrat množství a jídlo doplnit o čerstvý listový salát. Ideálně sýr vypustit úplně. :)

Využívám ještě posledních pár rajčat ze skleníku na tenhle recept. Jako přílohu můžete uvařit přírodní rýži nebo divokou rýži a smíchat ji s nakrájeným rajčetem v zapékací misce.